5 5

1. Bevezetés

 

A jelen szabályzat célja, hogy bemutassa milyen módon gyűjti és kezeli a személyes adatokat az adatkezelőként eljáró Prysmian S.p.A. (az „Adatkezelő” vagy a „Vállalat”) a jelen https://www.cableapp.com/ weboldalon (a „Weboldal”) használt cookie-k (sütik) révén, és tájékoztatást nyújtson a Weboldal felhasználói (a „Felhasználók”) számára a Weboldal betöltése és böngészése során telepített cookie-kkal kapcsolatos lehetőségeikről. Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelen szabályzat a cookie kifejezést a jogszabályok hatálya alá eső hasonló technológiákra is alkalmazza (pl. a hétköznapokban „flash cookie” néven ismert helyi megosztott objektumok, webjelzők vagy web bugok, köztük átlátszó gifek, stb.). Az ilyen eszközökkel gyűjtött információk olyan adatokat tartalmaznak, amelyek – bizonyos esetekben – lehetővé teszik, hogy a Vállalat a Felhasználókat harmadik felek által tárolt más információkkal (pl. IP cím, DNS és a Weboldalhoz csatlakozó személyek számítógépeinek regisztrációs számával) társítva azonosítsa. Ezek az adatok kizárólag statisztikai célokból használhatók fel és kezelhetők. A jelen dokumentum az irányadó adatvédelmi jogszabályok, köztük az EU 2016/679 rendelete („GDPR”) értelmében a Vállalat Adatvédelmi Szabályzatának szerves és lényeges részét képezi. Ezért határozottan ajánljuk, hogy olvassa el a Vállalat Adatvédelmi Szabályzatát is.

2. Mi az a cookie

A cookie egy kis méretű, jellemzően betűkből és számokból álló fájl, amely a Weboldal megnyitásakor a Felhasználó eszközére kerül letöltésre. Az eszköz a cookie-kat a Weboldal minden ezt követő meglátogatása esetén visszaküldi a Weboldalra. A cookie-k azért hasznosak, mert lehetővé teszik a weboldalak számára, hogy felismerjék az egyes Felhasználók eszközét.
A cookie-k és hasonló technológiák használata már egy ideje mindennapossá vált, a cookie-k pedig sok online szolgáltatás esetén különösen fontos komponensek. Ennek megfelelően az ilyen technológiák használatát nem tiltja a törvény, de előírja a felhasználók megfelelő tájékoztatását azok működéséről és a használatuk következményeiről annak érdekében, hogy – amennyiben ez megvalósítható – lehetőségük legyen elutasítani azokat.

2.1 A cookie-k típusai

 

Ideiglenes és állandó cookie-k

A cookie-k a böngészési munkamenet végén lejárhatnak vagy hosszabb ideig is tárolhatók. Egy munkamenet akkor kezdődik, amikor a felhasználó megnyitja az adott böngészőablakot és addig tart, amíg bezárja.
Ideiglenes cookie-k: lehetővé teszik, hogy a Weboldalak összekapcsolják a Felhasználó böngészési munkamenet során végzett tevékenységét. Számos célra használhatók, így például megjegyzik, hogy a Felhasználó az oldal böngészése közben mit helyezett el a kosarában. Biztonsági célra is használhatók az online banki tranzakciók vagy a webes e-mail szolgáltatások elősegítésére. Ezek az ideiglenes cookie-k a böngészési munkamenet végeztével lejárnak.
Az úgynevezett ideiglenes vagy munkamenet cookie-k használata (melyek a Felhasználó számítógépén nem kerülnek állandó tárolásra, hanem a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek) szigorúan az egyes munkamenetek azonosítását szolgáló (a szerver által generált véletlenszámokból álló), valamint a weboldal biztonságos és hatékony böngészéséhez szükséges adatok továbbításának céljára korlátozódik. A jelen Weboldalon használt ideiglenes cookie-k nem használnak semmilyen más, a Felhasználók böngészésével kapcsolatos adatait potenciálisan veszélyeztető eljárást.
Állandó cookie-k: a böngészési munkamenetek között a Felhasználó eszközén tárolt cookie-k, melyek lehetővé teszik, hogy a Felhasználó Weboldalra (vagy egyes esetekben több weboldalra) vonatkozó beállításai vagy tevékenysége megmaradjon. Az állandó cookie-k számos célra használhatók, így tárolhatják a felhasználók oldalhoz kapcsolódó beállításait és választásait.
Elsődleges és harmadik féltől származó cookie-k: a két cookie közti különbség az, hogy a cookie-t a weboldal vagy a domain helyezi el. Az elsődleges cookie-kat a Felhasználó által meglátogatott (az URL mezőben megjelenített) weboldal, azaz jelen esetben https://www.cableapp.com használja. A harmadik féltől származó cookie-kat nem a Felhasználó által meglátogatott domainek használják, azaz https://www.cableapp.com Weboldaltól eltérő weboldalak. A Weboldal meglátogatása során a Felhasználó eszközén másik vállalat által elhelyezett cookie-k a harmadik féltől származó cookie-k.

3. Hozzájárulás cookie-k használatához

Bizonyos cookie-k – így a munkaterhelést több számítógép között elosztó, az oldal gyors és hatékony betöltéséért felelős vagy biztonsági funkciókat ellátó cookie-k – elengedhetetlenek az Internet és a Weboldal megfelelő működéséhez és nem igénylik a Felhasználó hozzájárulását. A többi cookie is kellőképpen szükséges és fontos, de nem elengedhetetlen, ezért azok használatához a Felhasználó hozzájárulása szükséges. A Felhasználók a jelen Weboldalon különböző módszerekkel adhatják meg a hozzájárulásukat. Az egyik lehetőség, ha a cookie-k használatára figyelmeztető kezdőlapon megjelenített fejlécen lévő adott jelölőnégyzetre kattint. A cookie-k használatára vonatkozó hozzájárulását bármikor visszavonhatja, bár az befolyásolhatja a weboldal működését.

4. Milyen cookie-kat használunk?

A jelen Weboldal üzemeltetése során a Prysmian szolgáltatásokat ajánló, a felhasználói élményt javító, valamint a különböző okokból gyűjtött adatokra vonatkozó összesített statisztikák készítését elősegítő cookie-kat használ.

E cookie-k teszik lehetővé a Vállalat számára az egyes Felhasználók megkülönböztetését, a megfelelő böngészési élményt biztosítását és folyamatos fejlesztését.

Az Adatkezelő „technikai” és „analitikai” cookie-kat használ:

a. technikai: a Weboldalon történő navigáláshoz és bizonyos funkciók (pl. egyik oldalról a másikra navigáláshoz, stb.) szükséges cookie-k;

b. analitikai: az oldalhoz való hozzáférésre vonatkozó statisztikai elemzéshez szükséges cookie-k. Az információk gyűjtése összesítve történik.

Az analitikai cookie-król az alábbi táblázatban olvashat részletesen.

A Weboldal nem használ célzott hirdetésekre szolgáló cookie-kat.

Név

Domain

Cookie fajtája

Leírás

Megőrzési idő

ASP.NET_SessionId

www.cableapp.com

Ideiglenes cookie-k

Munkamenet azonosító.

-

AspNet._cableapp.user.logged

www.cableapp.com

Helyi cookie-k

naplózott felhasználói információkat tárol

-

_ga

www.cableapp.com

Harmadik féltől származó cookie-k

A cookie neve a Google Universal Analytics-re vonatkozik

13 hónap

_gid

www.cableapp.com

Harmadik féltől származó cookie-k

A cookie neve a Google Universal Analytics-re vonatkozik

13 hónap

_gat_gtag_UA_110758541_1

www.cableapp.com

Harmadik féltől származó cookie-k

A cookie neve a Google Universal Analytics-re vonatkozik

13 hónap

cookies-accepted

www.cableapp.com

Helyi cookie-k

Az oldalon történő navigáláshoz használt cookie, mely ellenőrzi, hogy a felhasználó elfogadta a cookie-t

-

 

 

Néhány cookie harmadik féltől származó cookie. Az ilyen cookie-kra vonatkozó hozzájárulás megszerzése bonyolultabb, de az Adatkezelő célja, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtson a Felhasználóknak annak érdekében, hogy tájékozott döntést hozhassanak arról, hogy mit tárolnak az eszközükön.

Amennyiben a Felhasználók nem kívánnak az eszközre harmadik féltől származó cookie-kat kapni, erre a hivatkozásra kattintva (kérjük olvassa el a vonatkozó adatvédelmi irányelveket) részletes tájékoztatást kaphatnak a cookie-kat használó harmadik felekről, valamint megadhatják vagy megtagadhatják a hozzájárulásukat.

5. Cookie-k tiltása és törlése

A legtöbb böngésző és eszköz alapértelmezés szerint fogadja a cookie-kat. A Felhasználók a böngészőjük vagy eszközük beállításainak módosításával dönthetnek úgy, hogy eltávolítják, letiltják vagy nem engedélyezik a cookie-kat (pl. a böngészőben megadott utasítások követésével, melyek általában a „Súgó” vagy „Beállítások” menüben érhetők el). Amennyiben a Felhasználó az eszközén tárolt cookie-t el kívánja távolítani, erre a böngésző súgójában, támogatásában, vagy az előzmények és eszközök menüben kell lehetőséget biztosítani.

Felhívjuk figyelmét, hogy a cookie-k eltávolítása vagy visszautasítása, vagy más hasonló technológiák használatának korlátozása befolyásolhatja a Weboldal elérését vagy működését. A cookie-król, működésükről és a Felhasználók lehetőségeiről a http://www.youronlinechoices.eu vagy http://www.allaboutcookies.org/ oldalon olvashat részletesen.

6. Adatok megőrzése

A cookie-k segítségével gyűjtött személyes adatok olyan formátumban kerülnek tárolásra, amely maximum 7 (hét) napig, vagy az irányadó törvényekben és jogszabályokban meghatározott ideig teszi lehetővé a Felhasználók azonosítását, különösen a Weboldalt károsító számítógépes bűncselekmények ellenőrzésével kapcsolatban és/vagy a Vállalat jogainak érvényesítése vagy védelme céljából (a jogszabályokban meghatározott megőrzési és elévülési időknek megfelelően), ahol ez szükséges.

Az adatok törlésre vagy anonimizálásra kerülnek, amennyiben a fentieknek megfelelően már nem szükségesek.

7. Adatok továbbítása

A Weboldalon cookie-k révén gyűjtött semmilyen adat nem kerül továbbításra pontosabban meg nem jelölt címzettek számára.

8. Az érintettek jogai

A Felhasználó bármikor gyakorolhatja a jogait, így a következőket:

  1. hozzáférés a saját személyes adataihoz;
  2. a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok haladéktalan helyesbítése;
  3. az adatai törlése a jogszabály által meghatározott esetekben;
  4. az adatkezelés korlátozása, ahol ez lehetséges;
  5. e. az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatok hordozhatóságának kérelmezése, azaz minden, a hatályos jogszabályok által biztosított esetben a megadott adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, azokat egy másik adatkezelőnek továbbíthatja úgy, hogy ezt a Vállalat nem akadályozná;
  6. f. panasz benyújtása az illetékes Felügyeleti Hatóságnál (Olaszországban az Autorità Garante per la protezione dei dati personali).

A fenti jogok gyakorlásával, a Weboldalon használt cookie-kkal kapcsolatos további tájékoztatást és/vagy felvilágosítást a privacy@prysmiangroup.com e-mail címen kaphat.

9. Adatkezelő

Az adatkezelő az olasz jog értelmében alapított és bejegyzett Prysmian S.p.A. (székhely: Via Chiese 6, 20126 Milánó, Olaszország). A Vállalat kizárólag a saját cookie-jaiért, azaz az elsődleges cookie-kért vállal felelősséget. A harmadik féltől származó cookie-k a fenti, rendszeresen frissített táblázatban foglalt vállalatok ellenőrzése alá esnek.

10. A szabályzat frissítése

A cookie szabályzat rendszeres időközönként frissül, ezért javasoljuk, hogy a Felhasználók a Weboldal minden egyes használata esetén tekintsék át a cookie szabályzatot annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak arról, hogy a Vállalat hogyan és miért használ cookie-kat.

Az alábbi dátum a jelen szabályzat utolsó változatának feltöltésének napját mutatja.

 

Utolsó frissítés: 08/06/2020




prysmiangrouplogo